KERESŐ
 

•A Fészek

Az épület passzív ház, vagyis nem igényel fűtést. A ház bizonyítja, hogy az ideális mikroklíma, a XXI. század technikai színvonala és kényelme egyszerre megvalósítható az energia- és víztakarékossággal, illetve és a környezetvédelemmel.

  

Ház fűtés nélkül  

A ház azért működhet fűtési rendszer nélkül, mert az egyenletesen vastag szigetelés és a résmentes szerkezet  minimális hőt enged ki az épületből, így utánpótlásra elég az ablakokon bejutó napsugár és az emberek meg az elektromos berendezések által termelt meleg. A szellőzőgéppel bejuttatott friss levegőt pedig részben a föld hője, részben a használt levegő melege fűti.

A melegvíz előállítását megújuló energia - földhő - biztosítja, egy geotermikus hőszivattyú segítségével.

Nyáron a rendszer fordítva működik: nagy melegben a hőszivattyú és a szellőzőrendszer helyettesíti a klímát.

A háztartási elektromos berendezések a lehető legkevesebb áramot fogyasztják.

>> Többet az energiatakarékosságról

>> Filmrendelés

Környezetbarát építészet

Az energiatakarékosságon túl a házban a vízfogyasztás is a hagyományosnak csak mintegy a fele. Hasznosul az esővíz, és a szennyvíz egy része is.

Az építkezéshez felhasznált anyagok és technológiák kiválasztásánál is lényeges szempont volt a természeti kincsek megóvása; az alapanyagok részben megújulók vagy újrahasznosítottak; hosszú élettartamúak, ökológiailag semlegesek, a technológiák pedig gyors, pontos, anyag- és időtakarékos építést tesznek lehetővé.

>> Többet a környezetttudatosságról