KERESŐ
 

Háztartási gépek  

A háztartási készülékeknél egyre nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság. A gépeket A-tól kezdődően energiaosztályokba sorolják, ahol az A, illetve az újabban megjelent A+ és A++ a legkevesebbet fogyasztó készülékeket jelenti. Hűtőknél például az A energiaosztályhoz képest a B 30, az E pedig 110 százalékkal magasabb fogyasztást jelent, az A+ pedig 25%-kal kevesebbet.

A főzőlapok közül az indukciós használja a legkevesebb energiát, ami részben annak köszönhető, hogy még a nem pontosan illeszkedő edények esetében is csak az edény alja melegszik. A lapon öntöttvasból, acélból készült, vagy speciálisan ilyen főzőlapokhoz gyártott edények használhatók rajta. A főzőlapok között a legkevesebb energiát az indukciós főzőlap fogyasztja.

A sütő használata energiatakarékosabb ételkészítési eljárás, mint a főzés, a légkeveréssel működő sütők pedig 20-­30 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományosak. A gőzsütőkben lehetőség van párolásra: az alacsonyabb hőfokon készülő ételek egészségesebbek és az eljárás egyben további energiamegtakarítást jelent.

A mosogatógép az energia mellett a vízzel is takarékoskodik. A régebbi sokterítékes gépek átlagosan 20 liter vizet használtak fel egy-egy alkalommal, a korszerűek viszont beérik körülbelül 14-15 literrel is. Kézi mosogatásnál ugyanez ennek a duplája, de akár a négyszerese is lehet.

A szagelszívó passzív házba is alkalmas, vagyis nem kell a levegőt a házon kívülre vezetni, hanem aktív szénszűrő semlegesíti a konyhai levegő illatait, illetve acélszűrő csapja ki a zsírpárát a levegőből.

Gőzsütő: Elektrolux

Mosogatógép,indukciós főzőlap, elszívó, mosogatógép, hűtő: AEG-Elektrolux    >> Többet a cégről

>> Filmrendelés