KERESŐ
 

•Szellőzés

Passzív vagy erősen szigetelt ház elképzelhetetlen gépi szellőzés nélkül, mivel a levegő sokkal lassabban cserélődik benne, mint egy hagyományos épületben. A passzívházban emellett követelmény, hogy a szellőzőberendezés nagy hatékonyságú hőcserélővel üzemeljen, vagyis a használt levegő képes legyen a magával vitt meleg nagy részét átadni a frissnek.

  

Az optimális szellőzőrendszer  

Az ember jó közérzetéhez és egészségéhez a levegőben megfelelő mennyiségű oxigénnek -ez a tiszta, friss levegőben 20-21 százalék-,illetve minél kevesebb széndioxidnak kell lennie. Ideális esetben a levegő szén-dioxid tartalma a térfogat 0,2 százaléka alatt marad, a levegő relatív páratartalma pedig 40-60 százalék.

Ennek eléréséhez egy embernek átlagosan 30 köbméter friss levegőre van szüksége óránként, de ha olyan tevékenységet folytat, aminél a szervezete több oxigént használ -például sport-, vagy megnő a széndioxid kibocsátás, akkor többre.

Mivel passzív házban nem lehet a hagyományos módon szellőztetni, szellőzőgépre van szükség, ami biztosítja az optimális klímát, a használt levegő elszívását és a friss befúvását.

Passzív házakban hővisszanyerővel ellátott szellőzőrendszer működik, ami általában kiegészül egy levegő-talaj hőcserélővel is .

Mivel télen a levegő gyakran száraz, az épületbe célszerű a páratartalmat szabályoző építőanyagokat választani, mint például a gipsz.

Az ideális szellőzőrendszer csendes, a levegő a szennyeződésektől megtisztulva érkezik, és nem áporodik meg a csövekben.

    >> Filmrendelés