KERESŐ
 

•Szerkezet

A passzívház szerkezetének minden eleme erősen hőszigetelt. Ezen túl a kivitelezésnek is maximálisan prezíznek kell lennie, mert követelmény a hőhídmentesség és a légtömörség. Ezért a végeredmény szempontjából a kivitelező kiválasztása kulcskérdés.

  

Hőszigetelés  

A ház szerkezetét elsősorban a passzív ház technológia határozza meg: minden eleme megfelel a passzív ház előírásainak. A német Passivhaus Institut pontosan megadja az anyagok elfogadható hőátbocsátási értékét.

A hőátbocsátási tényező (U érték) azt mutatja meg, hogy egy szerkezeti elem egy négyzetméterén egységnyi idő alatt hány watt hőenergia áramlik keresztül, ha a szerkezeti elem két oldala között 1 fok hőmérsékletkülönbség van. Minél kisebb az érték, télen annál kevesebb meleg távozik a házból.

A passzív ház külső szerkezete minden elemének kevesebb mint 0,15 W/ m2K U értékűnek kell lennie. A külső falakra U=0,10 - 0,13W/m2K, tető és tetőfödémre U=0,10 W/m2K ajánlott. Az ablakok és ajtók hőszigetelése nem lehet rosszabb mint U= 0,8 W/ m2K.

 

>> Filmrendelés 

Légtömörség

A passzív ház légtömör: a szerkezetet minden irányból, tehát felülről és alulról is légmentesen le kell zárni.

A nyílászárókat speciális technikával építik be.

A házban valamennyi csőáttörésnél gondosan tömíteni kell a réseket.

A hőszigeteltség és a légtömörség miatt  olyan kiegészítő anyagokat célszerű választani, melyek segítenek a levegő páratartalmának szabályozásában - mint például a gipsz.

Hőfénykép