KERESŐ
 

•Villany

  

Világítás tervezése  

Passzív házakba nem csak azért nem javasolják a hagyományos izzókat, mert azoknak nagyobb az energiaigényük, hanem mert az általuk felvett energia legnagyobb része hővé alakul, és emiatt túlságosan is megemelkedhet a benti hőmérséklet.

Az energiatakarékos fénycsövek csak akkor nem zavarók, ha nem vibrálnak, és ha legalább három, de inkább ötsávosak, mert ezek valósághűvé teszik a szineket.

A világítás megtervezésekor figyelembe kell venni azt is, hogy az ember az ugyanolyan erősségű hideg és meleg fény közül a meleget érzékeli világosabbnak, ezért ebből a fajátból kisebb teljesítményű fényforrás is elegendő.

 >> Filmrendelés

Villanyszerelés

Ahhoz, hogy a különböző fogyasztók arányosan terheljék a hálózatot, illetve hogy ne befolyásolják egymás működését, minden nagy fogyasztónak és minden szobának külön biztosítéka van és külön kábel megy ezekhez az elosztótáblától.

A szerelés során a szakemberek egyenként megjelölték a vezetékeket, így ha utólag bármilyen hiba lép fel, könnyen azonosítható, hogy melyik drót hova vezet.

A legmunkaigényesebb feladathoz, a vezetékek behúzásához előre bekábelezett gégecsöveket használtak. A 100 méteres tekercsekben gyártott csövekben megválaszthatók az érszámok és vezetékkeresztmetszetek, melyek mellett mindig pótbehúzószál is van.

Kivitelező: Luminoso Kft.    >> Többet a cégről 

Prefilco gégecsövek: TECHNIQ Kft.    >> Többet a cégről 

>> Filmrendelés